zaterdag 9 maart 2019

Haal het voorjaar in huis met tulpen!

Het voorjaar is momenteel ver te zoeken... Dat was een paar weken geleden wel anders. 
We zijn verwend geweest denk ik!

Ik was meteen in de 'zomer mood' en had ook meteen zin om het huis een lichter, frisser en warmer kleurtje te geven, wat ik ook meteen gedaan heb. Uiteraard is het geen voorjaar in huis zonder bloemen en dan heb ik het natuurlijk vooral over tulpen. 

Tulpen zijn het begin van een kleurrijk seizoen, maar jullie kennen mij inmiddels; ik hou van wit. Maar de tulp is in zoveel kleuren verkrijgbaar.. en regelmatig ga ik ook voor een kleurrijke bos. Een paar weken geleden had ik zelfs een bonte verzameling van kleuren in 1 bos op tafel staan. 

Wat ik zelf ook leuk vind aan tulpen; als ik ze de ene dag op een vaas zet, zien ze er de dag erna anders eruit. Dat komt omdat sommige soorten tulpen gewoon doorgroeien in de vaas, ze verschillen dus in lengte waardoor ze er altijd een beetje 'wild' uit zien. Je kunt het 'wilde effect' ook extra benadrukken door bijvoorbeeld een aantal berkentakjes aan de tulpen toe te voegen. 

Tips tegen veroudering

Tulpen zijn altijd mijn favoriete voorjaarsbloemen. Maar wat ik lastig vind is dat ze snel verouderen. Bij mij althans. Maar blijkbaar deed ik iets verkeerd. Misschien heb jij dit ook wel en daarom wil je een aantal tips geven.


  • Zet tulpen in een ruime vaas met koud water. De stelen houden er namelijk van om wat meer ruimte te hebben. 
  • Tulpen houden niet van een hele zonnige plek, zet ze dus niet vol in de zon
  • Zet tulpen niet vlakbij de verwarming
  • Raar maar waar... zet je vaas met tulpen in de buurt van rijpend fruit!... net als bij andere bloemen zal het ethyleengas dat daarbij wordt geproduceerd de tulp sneller doen verouderen. 


Hopelijk heb je na deze tip langer plezier van je bos tulpen! 


Liefs,
Eveline

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Alpha Communications

Geen opmerkingen:

Een reactie posten