donderdag 22 november 2018

De donkere dagen voor kerst | WoonVeilig

Nog maar een aantal weken en dan is het alweer kerst. Nu de dagen steeds korter worden en het steeds vroeger donker wordt, ben ik erg blij met ons beveiligingssysteem van WoonVeilig. Ik kan ons huis op afstand in de gaten houden en ik krijg een melding als het alarm af gaat. Ook is het voor onze buren duidelijk zichtbaar als dit gebeurd! maar daarover later meer.

We hebben al een camera hangen binnenshuis, maar sinds een paar weken hangt er ook een beveiligingscamera van WoonVeilig buiten bij de voordeur. Via de app kan ik alles in de gaten houden en filmt hij automatisch als er iemand langs loopt. Deze korte filmpjes kan ik terugkijken via de app. 

Wat ik zo fijn vind aan WoonVeilig, is dat je alles kunt uitbreiden. Zo hebben we nu ook de LED lampen van Philips HUE als tuinverlichting en mocht het alarm af gaan, dan knipperen niet alleen de HUE lampen in huis, maar nu ook in de tuin, hoe fijn! 

In onderstaande timelapse zie je hoe de buitenverlichting aan gaat, en dat de lampen gaat knipperen wanneer het alarm wordt getriggerd. Zo valt het wel op dat er wordt ingebroken en zullen ze zich wel snel uit de voeten maken... hoop ik!


De buitencamera installeren is niet heel snel gedaan, dat wil zeggen, het kan aan onze wifi liggen, maar het duurde even voordat er contact was met de camera en de wifi. Wij hebben dit opgelost door een lange ethernet kabel te gebruiken toen hij al hing en toen nogmaals contact te maken met de modem. Gelukkig ging het de tweede keer wel meteen goed en was hij zichtbaar in de WoonVeilig app! Hebben jullie het huis al beveiligd? Zo niet, neem dan snel even een kijkje op de website van WoonVeilig, want je kunt nu een startpakket winnen! 

Liefs,
Eveline


Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met WoonVeilig, via We Are First Amsterdam

1 opmerking:

  1. Je hebt helemaal gelijk!
    Wij hebben ons huis ook goed beveiligd in deze donkere dagen!

    Groetjes,
    Eline van Sukhi.nl

    BeantwoordenVerwijderen