donderdag 26 oktober 2017

Result chair & Pyramid collection - Hay x Ahrend

Created to be adaptable, light and strong.. 

In de jaren 50 werd de Result stoel en de Pyramide tafel door Friso Kramer en Wim Rietveld ontworpen, op dat moment werkzaam voor Ahrend. Deze iconische tafel en stoel werden in de jaren 60 en 70 veelvuldig gebruikt in scholen en had gisteren een spectaculaire relaunch tijdens het Hay x Ahrend event in Bergeijk waar ik op uitnodiging aanwezig was (en wat een eer om Rolf Hay en Friso Kramer te ontmoeten!).

Bron: Ahrend


Hoe is de samenwerking tussen Hay en Ahrend tot stand gekomen? Daar was ik zelf erg benieuwd naar. Rolf Hay was als gast aanwezig tijdens het event en uiteraard werd deze vraag hem gesteld. 

Het balletje is gaan rollen toen Rolf Hay in 2014 een spontaan bezoek bracht aan Koninklijke Ahrend en hij was meteen enorm enthousiast over de Result stoel. Hij vond de stoel perfect passen binnen de Hay collectie. 
Rolf Hay is namelijk van mening dat de Result stoel niet alleen in het klaslokaal geschikt is, maar ook aan de eetkamertafel, in een restaurant of café en daar ben ik het helemaal mee eens.
Ik ben persoonlijk echt verliefd op deze tijdloze klassieker. Het was wel iets voor mijn tijd, maar ook ik heb op deze stoel gezeten in het klaslokaal (toen inmiddels al wat verouderd in de jaren 80). Hij doet mij dus aan mij jeugd denken. Het zou fantastisch zijn om een exemplaar aan mijn eettafel te hebben staan en dan ga ik uiteraard voor de witte variant. Wat vinden jullie van de nieuwe Result stoel en Pyramide collectie? 

Liefs, 
Eveline


Geen opmerkingen:

Een reactie posten