zaterdag 21 oktober 2017

Dutch Design Week 2017

Vanaf vandaag tot en met 29 oktober is het weer zover; Dutch Design Week in Eindhoven. Ik wilde hier vorig jaar ook al naartoe en toen is het er niet van gekomen, dus ik was helemaal blij dat het dit jaar wel lukte! Omdat het echt teveel is om alles te noemen wat er te zien is, zal ik een aantal van mijn favorieten uitlichten. 

Scheublin & Lindeman
En dan begin ik ook meteen met mijn favoriet van de dag: het nieuwe product label Haave by Scheublin & Lindeman. Ik viel als een blok voor al deze producten en dan in het bijzonder voor het keramiek lampje en de waanzinnig mooie stoel. Dit zal niet heel erg verrassend zijn, want de kleurtjes zijn helemaal waar ik van hou, een prachtig minimalistisch design. 

Rezign. Create to raise awareness. 
Wat ik zo onwijs tof vind tegenwoordig, is dat veel bedrijven ernaartoe willen om zoveel mogelijk hun 'afval' te recyclen. Zo is er ook het label Rezign by Planq. 
Zij ontwerpen in opdracht voor grote bedrijven te gekke meubels van gerecycled materiaal. Neem nou The Unusual Denim Chair. Deze stoel is gemaakt van oude jeans van Tommy Hilfiger. En het verhaal achter de barkruk? Deze is gemaakt in opdracht voor ABN AMRO. De zitting is gemaakt van oude ABN Amro pakken en deze stoelen staan nu gewoon weer in de kantines van de kantoren, echt, hoe tof is dat!? 
Ontwerpduo
Hoe mooi is de nieuwe collectie van Ontwerpduo? Ik vind het zo mooi... die kleuren...! En zie je ook iets opvallend bijzonders aan de opstelling van tafel met de grote spiegel?

Print+ DIY headphones
Ok√©, even iets anders tussendoor; een 3D geprinte koptelefoon. Hoe cool is dit? 
Print+ is een bedrijfje uit Eindhoven en heeft een DIY koptelefoon bedacht. Je kunt zelf een kit samenstellen die je vervolgens thuisgestuurd krijgt. Deze kit bevat losse hardware componenten en bestanden om de kunststof onderdelen zelf te printen. Als je zelf geen 3D printer hebt kun je terecht bij diverse 3D hubs in Nederland.
Valerie Objects 
De Rotterdamse ontwerper Chris Kabel heeft voor het merk Valerie Objects deze prachtige hidden vases ontworpen. Mijn aandacht werd direct getrokken. Een prachtig design, welke is gebaseerd op een drinkemmer voor kippen, zo grappig! Toen ik dit las zag ik inderdaad meteen de overeenkomst. De bloemen zijn eromheen geplaatst waardoor het lijkt alsof ze uit de schaal groeien. Mooi, mooi, mooi! 

 


Neem jij deze week ook nog een kijkje in Eindhoven?

Liefs,
Eveline

1 opmerking: