donderdag 30 maart 2017

Vitra Panton Chair - Een echte designklassieker


Daar staat hij eindelijk..... mijn langverwachte droomstoel! Wauw wat een beauty, vinden jullie ook niet? Deze stoel is zo prachtig van eenvoud, een schitterend design die nooit zal gaan vervelen. Ik koos voor de witte variant van de Vitra Panton Chair

De Panton Chair is een ontwerp van de Deen Verner Panton. Verner Panton wordt gezien als een van de invloedrijkste 20e-eeuwse meubel- en interieurvormgevers uit Denemarken. Hij ontwierp innovatieve en futuristische meubelen in felle kleuren.

Hij was gefascineerd door het toen nieuwe materiaal kunststof en hij wilde een comfortabele stoel creĆ«ren die bestond uit een stuk. Samen met Vitra ontwikkelde hij uiteindelijk de Panton Chair. Vanaf 1967 werd de stoel geproduceerd en, hoe kan het ook anders, het was meteen een hit!

Zeg nou zelf, hij ziet er super lekker zittend uit, toch? Ik kan je zeggen dat hij ook echt ontzettend goed zit. Het is momenteel mijn favoriete stoel en dat blijft hij voorlopig ook... het lijkt wel alsof de stoel zich naar je lichaam vormt en hij geeft de perfecte ondersteuning in de rug! Wat een eyecatcher aan de eetkamertafel :)

Heb je nou zelf zoiets van; wit is maar zo wit. Dan heb ik goed nieuws want de Panton Chair is verkrijgbaar in nog veel meer leuke felle kleurtjes zoals o.a. in het oranje, ijsgrijs en rood. En nog meer goed nieuws, hij is namelijk geschikt als tuinstoel! Met deze vrolijke kleurtjes is natuurlijk helemaal leuk en lekker vrolijk voor in de tuin. 
Dus als je al aan het rondkijken was naar nieuwe tuinmeubelen, dan hoef je voor de stoelen al niet verder te kijken ;)Ik heb de stoel voorlopig even aan mijn bureau staan op mijn kantoortje omdat wij binnenkort onze prachtige nieuwe eetkamertafel verwachten en er momenteel even niets staat. Zodra de nieuwe tafel er staat krijgt deze prachtstoel daar het mooiste plekje! 

Zijn jullie net zo verliefd als ik? 

Liefs,


Eveline
*Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Misterdesign

1 opmerking: