vrijdag 10 maart 2017

The lion sleeps tonight - Simba Matras + DIY hoofdbord

Ken je dat gevoel, dat 's ochtends je wekker gaat, maar je wilt liever blijven liggen? Nou, dat gevoel heb ik de laatste maanden elke ochtend. Ik hou van slapen. Ik hou van mijn bed. En sinds kort hou ik ook van mijn matras. 

Ons bed is al wat jaartjes oud en we waren dan ook toe aan een nieuw matras. Ik vind een nieuw matras best wel een ding, je kunt wel even gaan liggen en dan gokken dat je er lekker op slaapt maar je weet het natuurlijk pas zeker nadat je er een paar maand op hebt geslapen. Daarnaast is het best wel een uitgave, dus we hadden het wat uitgesteld.


Eind vorig jaar kreeg ik een mailtje van Simba, of ik hun matras wilde testen. Dat kwam als geroepen. Natuurlijk wel weer wat huiverig en daarom heb ik mijn oude matrassen nog even op zolder bewaard. Gezien de goede reviews was ik enorm nieuwsgierig geworden en ik kon niet wachten om hem te testen! Het matras wordt bezorgd in een redelijk compacte, maar wel zware doos. Je tilt hem niet zomaar even op zeg maar. Maar toch heel knap hoe je het voor elkaar krijgt om zo'n groot matras (160x200), in zo'n doos te krijgen. 
Ik had wel even hulp nodig met het tillen maar verder was het easy. Het matras zit in een plastic hoes die je veilig open maakt met het bijgeleverde mesje zodat je het matras zelf niet beschadigd. Ik heb hem meteen uitgerold op het bed en vervolgens zuigt het matras zich vol lucht. Eventjes een aantal uurtjes wachten....  et voilà!
Ik moet zeggen, hij nodigt enorm uit om erop te liggen, meteen al. Ik lag al graag op bed maar nu vind ik het ook heerlijk om overdag op bed aan mijn blog te werken, te Netflixen of lekker te lezen. Het Simba matras bestaat uit een deel traagschuim en een deel pocketveren. De toplaag is van Simbatex. Simbatex is geen latex maar heeft wel alle voordelen ervan. Het voelt echt heerlijk aan, lekker zacht en je hebt het hiermee nooit te koud of te warm. Ik vind het zelf ideaal. Maar dat is natuurlijk voor iedereen heel persoonlijk.

Omdat ik er al een aantal maanden op lig, kan ik een goede review geven. Ik vind namelijk dat je dan pas kunt zeggen of het matras voor jou wel of niet geschikt is. Natuurlijk moest ik er de eerste week aan wennen, het lag wat harder dan ik gewend was, maar niet te hard. Het matras gaat iets naar je lichaam vormen waar ik erg aan moest wennen maar ik vind dat nu echt heerlijk. En een pluspunt is dat hij lekker dik is en je ligt daardoor wat hoger. Voor mij is het dus perfect, ik slaap er heerlijk op.

Mocht je nou nog twijfelen om het aan te schaffen, je kunt 100 nachten proefslapen! mocht het matras uiteindelijk toch niet zijn wat je zoekt, dan kun je hem moeiteloos retourneren door Simba even een mailtje te sturen. Je zal denken, wat gebeurt er met mijn gebruikte matras? Nou, deze krijgen dus een 2e leven! Ze worden gedoneerd aan een goed doel (aan mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om op een goed matras te slapen). Ik raad je aan het matras wel minimaal 30 dagen te testen, je moet er natuurlijk even aan wennen! 

Wil je meer informatie over het matras dan raad ik je aan om een bezoekje te brengen aan de website van Simba https://simbamatras.nl.  

DIY steigerhouten hoofdbord

Omdat ik regelmatig vragen krijg over het hoofdbord van mijn bed zal ik ook meteen jullie vragen hierover beantwoorden :) 


Het hoofdbord is gemaakt van houten steigerplanken. Deze zijn bij elke bouwmarkt wel te vinden. Ik heb zelf gekozen voor een lichte white wash look. Het is eigenlijk heel makkelijk te maken. 


Als eerst bevestig je houten regels aan de muur. Zorg wel voor de juiste bevestigingsmiddelen, afhankelijk van de soort muur. Wil je de planken horizontaal, dan moeten de regels verticaal en andersom. Afhankelijk van de lengte van de planken kun je kiezen om 1 of meerdere tussenregels te gebruiken. Houd rekening met een eventuele afwerklat aan de bovenzijde. Omdat massief houten planken altijd iets hol kunnen trekken, is het verstandig om de planken om en om met de hartlijn naar binnen of naar buiten te bevestigen. 


Verder is het natuurlijk zelf een kwestie van bepalen hoe hoog en hoe breed je hem wilt hebben. Ik heb het hoofdbord zelf ongeveer een meter hoog. 


Als je het gaat proberen, succes en laat mij weten of het is gelukt :)


Liefs,


Eveline*Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Simba Matras.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk zo'n nieuw matras! Ik mocht enige tijd geleden ook een matras uitproberen en toen pas besefte ik me hoe lang ik daarvoor op een slecht matras had geslapen! Ik kan nu echt uitkijken naar het naar bed gaan haha :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt helemaal! Dat had ik dus ook! Haha het was nodig! Nu weer lekker uitgerust wakker worden :) X

      Verwijderen