zondag 29 januari 2017

Hay J77 chair | nieuwe eetkamerstoel!

Al een tijdje wil ik een aantal nieuwe eetkamerstoelen aan de eettafel. Toen we hier kwamen wonen wilde ik allemaal verschillende stoelen zodat ik kan afwisselen. Het is zo handig; als ik er een keer eentje zat ben dan wissel ik hem zo in voor een andere :) Zo zijn er nog meer voordelen aan het hebben van verschillende eetkamerstoelen, namelijk; je kunt dure en goedkopere stoelen mixen zodat je niet meteen een groot geldbedrag kwijt bent en het staat heel erg speels in het interieur. Je kunt ervoor kiezen om voor 1 dezelfde stoel te gaan in verschillende kleuren of allemaal verschillende stoelen in dezelfde kleur. Ik heb er juist voor gekozen om allemaal verschillende stoelen te kiezen in verschillende kleuren die uiteraard met elkaar matchen. Zorg er wel voor dat de kleuren allemaal een geheel vormen, anders staat erg rommelig bij elkaar.

Ik wilde graag een warmere tint bij de stoelen, en dan kom ik snel uit op hout. Met hout zorg ik in ons huis voor warmte, samen met plaids en schapenvachtjes. Op de website van Misterdesign ben ik gaan rondkijken naar eetkamerstoelen. Een aantal staan al een tijdje op mijn verlanglijstje, waaronder dit prachtexemplaar van HayDe ontwerper van deze J77 Chair is Folke Palsson en de stoel is gemaakt van massief gelakt of gezeept beukenhout. Ik vind het zelf altijd zo mooi als je voelt dat meubels met liefde zijn gemaakt en dat heb ik echt met deze stoel. Ik moet er steeds even met m'n hand overheen glijden omdat hij zo fijn en zacht aanvoelt. Hij ziet er niet alleen super mooi uit maar hij zit ook nog eens heerlijk en al moet ik zeggen dat ik altijd eerst op het design val van een stoel, het is toch ook wel een enorme pre als hij gewoon lekker zit en dat je gewoon uren kunt natafelen zonder een zere rug te krijgen.  


Deze J77 chair van Hay is ook nog verkrijgbaar in vijf andere kleuren, namelijk in het wit, zwart, koraal en grijs. Ik vertelde al eerder dat ik de naturel kleur heb gekozen omdat ik de eethoek meer warmte wilde geven, een andere reden is dat ik de kleur zo prachtig vind matchen met de Doutzen Kroes poster die tegen de muur hangt. 

Ik moet stiekem zeggen dat het zusje van deze J77 chair ook nog op mijn wensenlijstje staat en ik hoop dat deze ook snel een plekje aan de eetkamertafel krijgt :) 

Liefs, 


Eveline*Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign


Geen opmerkingen:

Een reactie posten