woensdag 10 augustus 2016

Allon Dery - Haute Furniture op z'n Rotterdams


Allon Dery leerde ik kennen via Instagram. Zijn feed trok meteen mijn aandacht, wat een te gekke tafels maakt deze Rotterdamse interieur designer. Ik werd nieuwsgierig en ben natuurlijk meteen op zijn website gaan kijken.

Je eigen tafel creëren, in je eigen smaak en gewoon heel gemakkelijk online... vervolgens maakt Allon hem speciaal voor jou... wat een leuk concept!
Voor Allon begon het in 2014 als hobby. Nadat hij zijn eerste droomtafel had gemaakt, kreeg hij veel enthousiaste reacties uit zijn omgeving. De tweede tafel volgde dan ook snel voor zijn beste vriend en Allon kreeg de smaak te pakken. Omdat hij veel aanvragen kreeg en omdat iedereen net weer even een andere tafel wilde, ontstond het idee om meer tafels op maat te maken. Sindsdien werkt Allon dagelijks vanuit zijn atelier in het oude noorden van Rotterdam aan nieuw pareltjes.


De tafels van Allon zijn gemaakt van kwalitatieve materialen. Wil je een eettafel, een bankje, een bureau, een toffe sidetable of toch liever een salontafel zoals de mijne? Keus genoeg!
Wat vond ik het moeilijk om een tafel te kiezen! Ik neigde al vrij snel naar een eettafel, het mooie bankje of een salontafel. Onze eettafel is nog maar een jaar oud en ik ben hier eigenlijk best tevreden mee, maar ik ben wat dat betreft vreselijk want ik zie er nu dus alweer een andere tafel staan. Mijn vriend kreeg ik echter niet zover dus werd het een bankje of een salontafel. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de salontafel omdat ik hier net wat meer mee kan en omdat ik  de kleine bijzettafeltjes wel een klein beetje zat was. Daarnaast zou het licht eikenblad voor wat meer warmte zorgen in de zithoek.

De kleur poten vond ik nog even lastig... roze ligt wel erg voor de hand in ons interieur, maar de mintgroene vond ik ook erg gaaf... of zou ik toch voor het 'veilige' wit gaan? Ik heb toch gekozen voor een licht eiken blad met vintage roze (2 punts) poten en wat ik ben er blij mee!Inmiddels staat hij te pronken in de woonkamer! De roze poten staan waanzinnig mooi bij het vloerkleed. En de kleur i.c.m. met het licht eikelblad is prachtig. Wat ik had gehoopt klopt ook, het geeft meer warmte en dus ook meer gezelligheid in de zithoek. Ook vind ik deze tafel stiekem wel wat handiger dan de kleine bijzettafeltjes :)

Nieuwsgierig geworden naar de toffe tafels van Allon Dery? Neem dan snel een kijkje op zijn website.

Liefs,

Eveline
*Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Allon Dery

Geen opmerkingen:

Een reactie posten