dinsdag 19 juli 2016

Welcome to Ibiza! | Kijkje in onze nieuwe tuin

Welcome to Ibiza... dat was het eerste wat ik dacht toen ik het totale plaatje eindelijk in het echt zag... eindelijk is de tuin zo goed als af (op wat beplanting/siergrassen na).

Toen ik vorig jaar voor t eerst een start maakte met een moodboard voor de tuin wist ik zeker dat ik een Ibiza sfeertje wilde. Voor mij is dat de ultieme sfeer die je kunt hebben in je tuin. Pure ontspanning. Nooit verwacht dat het echt daadwerkelijk zo zou uitpakken. Het is toch altijd maar spannend wat uiteindelijk het totaalplaatje wordt. Samen met tuinarchitect Hilbert van Buro Ruiter is er een mooi ontwerp gekomen en begin van dit jaar zijn we dan eindelijk gestart.

Bij ons begon het met de tegels. Wat hebben wij veel tegelboeren gezien.... gegeven moment kwam het echt m'n neus uit... ik dacht dat we nooit mooie tegels zouden vinden.. de enige die ik mooi vond waren gewoon niet te betalen. Na maanden zoeken vonden we eindelijk dé tegel! Ik wilde heel graag de tegel van binnen door laten lopen naar buiten. Maar omdat de tegels die wij binnen hebben niet geschikt zijn voor buiten, moesten wij voor een vergelijkbaar alternatief gaan. We hebben gekozen voor keramische tegels, net zoals binnen. Dit bevalt super en op deze manier hebben we ook geen last van onkruid tussen de voegen, ideaal! De tegels hebben wij gekocht bij Timmerman in Ruinerwold.Ik heb lang gezocht naar een tuinbank want ik wilde iets bijzonders... geen '13 in een dozijn' bank.
Het moest dus een lounge bank zijn, eentje die wel comfortabel zit maar ook het ultieme Ibiza sfeertje geeft. De Amazonas Siena Due bank is echt een schot in de roos. Nadat ik hem in elkaar had gezet zag ik het totaalplaatje... WAUW! Ik kocht de bank bij Designonline24.De palmboom was een must. Zonder palmboom geen Ibiza gevoel. Deze palm, de Trachycarpus Fortunei, kocht ik bij Intratuin. Deze palm wordt het meest gebruikt in Europese tuinen omdat hij prima tegen vorst kan, namelijk tot - 18 graden! De witte pot kocht ik bij Kwantum.Toen moesten er nog tafeltjes komen, ik wilde weer net zoals binnen een speels effect creëren door het gebruik van meerdere bijzettafeltjes. De Fiber Clay tafeltjes van Woood vond ik perfect. Ze zijn minimalistisch en strak. Deze 2 tafeltjes heb ik gecombineerd met het mintgroene Murcia tafeltje van Kwantum. Bij de Kwantum liep ik tevens tegen het plastic vloerkleed aan waar ik al een tijdje naar op zoek was.De te gekke ronde draadstoel is van Vintagelab15. Deze toffe stoel had ik al langer op het oog. En wat zit hij heerlijk!! Als je hier eenmaal in zit, wil je er niet meer uit. Deze stoel geeft het perfecte lounge gevoel en staat super bij de Amazonas tuinbank.Mijn grote droom is een grote olijfboom.. deze staat op de planning voor volgend jaar..

Over een jaar, als de verdere beplanting klaar is en alles in bloei staat, zal het weer helemaal anders uit zien. Maar voor nu is het even helemaal klaar en kunnen wij gaan genieten van het mooie weer in onze mooie tuin!

Liefs,

Eveline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten